dimarts, 24 d’agost del 2010

L'OLLA... NÚRIA

El dilluns 23, veient que les previsions per al Pirineu aragonès, on volíem anar a fer la cresta del Medio, no eren gaire bones (vents de 50 km/h), ens atansem a Núria. La intenció és fer l'Olla, un recorregut pràcticament circular que nosaltres adaptem, amb punt de partida i arribada a Fontalba. El fet que les prediccions meteorològiques ofereixin vents moderats i certs núvols ens ajuden a decidir-nos, ja que intentar l'Olla en un dia calorós d'estiu i al mes d'agost pot ser una mica suïcida; cal tenir molt en compte que no trobarem aigua en cap punt del recorregut fins que, un cop començada la baixada, a uns 2500 metres, sota el coll del Noucreus, n'apareixen els primers brots.
La Marta i el Pau, i el seu gos, el Mel, m'acompanyen (finalment el Xavier, germà de la Marta, ha desistit) en aquest recorregut pels balcons de la vall de Núria, fronterers amb França, i que ofereixen uns paisatges de la Cerdanya i l'encapçalament del Ter realment inigualables.
El Pau hidratant-se abans de començar la travessa. El Mel s'ho mira.
A quarts de nou enfilem els prats que donen accés a la pujada al Puigmal, primer cim del dia.
Amb el Puigmal al davant
Els darrers pendents
Un cop al cim, esmorzem, ens fem una foto i seguim ràpidament en direcció al Petit Pic del Segre, després al Puigmal del Segre i baixem al Coll de Finestrelles, el punt més baix de la travessa, a 2.608 metres d'alçada.
Contents, dalt del Puigmal. Ja tenim el primer.
Des de poc abans del Coll de Finestrelles, observem Núria i l'estació d'esquí
Seguidament, ja és un no parar de pujades i baixades, el Pic de Finestrelles (2.830 mts), el Puig de Núria (2.798 mts), el Coll d'Eina (2.681 mts), el Pic d'Eina (2.794 mts), el Noufonts (2.864 mts), baixem al Coll del Noufonts (2.779 mts) i iniciem la darrera pujada al Noucreus (2.800 mts), on dinem a quarts de tres del migdia, amb el Bastiments i el Pic de l'Infern com a teló de fons, fins i tot un dels llacs de Carançà ens pica l'ullet.
Les creus del Noucreus i els meus acompanyants
Reprenem el recorregut, ara ja de baixada, des del Coll de Noucreus, a 2.801 mts, que ens durà directament pel fons de la vall a Núria.
El Pau es mira el descens des del Coll de Noucreus
Ja de baixada, al fons de la vall, Núria, i dominant-la, el Puigmal.
Arribem al Santuari ben cansats però ben contents, un cafè i una Coca Cola ens ajuden a refer-nos, ja que encara ens queda una horeta més fins a Fontalba, on tenim el cotxe.
Així que, cap a les 5 de la tarda, enfilem el camí de Fontalba que, aquest cop, se'ns fa més llarg del que és habitual, per sort l'ombra ens fa agradable la tornada.
Per fi, a les 6 de la tarda, aproximadament, arribem a Fontalba. El temps ens ha respectat, i les nostres cames també, tot i que el cansament es fa palès.
Al mirar l'altímetre quedo sorprès: 2.000 metres de desnivell !!!! No me n'esperava tant. Havia mirat algunes webs però no havia vist que hi havia tal desnivell.
Per al Pau és la tercera vegada que fa l'Olla, la Marta ja suma la seva segona, i per a mi és la primera.
Repetirem???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada