dissabte, 2 d’octubre del 2010

EL PUIGMAL... PER PLANOLES

Avui dissabte, 2 d'octubre he volgut acompanyar al Pau i la Marta, i el seu gos, el Mel, a pujar el Puigmal, una muntanya molt coneguda per nosaltres.
Però la gran novetat, aquesta vegada, era la ruta escollida. Havent pujat des de Queralbs, des de Fontalba, des de França i des de Núria, ja només ens quedava fer-ho des de Planoles, aprofitant el recent asfaltatge d'una antiga pista que puja fins a gairebé 2.000 metres d'alçada. Aquesta pista s'agafa a la dreta, just abans d'entrar al poble de Planoles, venint de Ribes.
El Pau i la Marta sincronitzant-se
L'objectiu: el Puigmal
L'excursió comença agafant una pista de muntanya ampla, passant una tanca. Al cap de 10 minuts cal trencar a la dreta fins trobar un filat, que seguirem muntanya amunt fins sortir del bosc. Quan el filat s'acaba trobem un petit camí que ens porta directament al Pas dels Lladres, a 2.650 metres d'alçada, deixant el Pic de Dòrria a l'esquerra.
A l'esquerra, el Pas dels Lladres, i al front, els darrers telecadires de l'estació d'esquí Puigmal-Err
A partir d'aquí, la ruta fa un gir a llevant, i carenejant sense guanyar alçada, s'apropa al Puigmal.
La Marta encarant la carena
Una vegada sota els peus del gegant, només queden 300 metres per conquerir el cim.
Al cim del Puigmal, 2.913 metres
Esmorzem, bevem, ens refem i comencem la baixada. Són 1.200 metres que tenim per davant.
La Marta i el Mel comencen a baixar
La baixada la fem ràpida, trobant-nos pel camí un grup de 15 ciclistes de muntanya que es pensen que fer "mountain-bike" és pujar al Puigmal en bicicleta... ???
En resum, amb aquest itinerari tanquem el cercle del Puigmal. Ja hi hem pujat des de qualsevol dels punts de sortida que el rodegen. Quina serà la següent opció?

1 comentari:

  1. Dius de mi, però veig que tu tampoc tens el blog gaire actiu;)

    Així m'agrada, Joanet, que segueixis fent el que tant t'apassiona (no tinc temps per llegir l'entrada, però de ben segur que hi reculls anècdotes d'aquelles que tot sovint expliques amb tanta passió:)).

    ResponElimina